Ripple maakt beursgang zodra rechtszaak voorbij is, zegt CEO grootste aandeelhouder

Ripple is van plan om naar de beurs te gaan zodra de rechtszaak is afgelopen. Dat beweert Yoshitaka Kitao, CEO van SBI Group, tijdens een conference call gepubliceerd op 28 april.

“Na de huidige rechtszaak zal Ripple een beursgang maken. De huidige CEO wil dat doen. Chris wil dat doen.”

Aldus Kitao, die hiermee verwijst naar Ripple CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen. SBI Holdings is een gigantisch financiële dienstverlener uit Japan en is de grootste externe aandeelhouder van Ripple.

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het cryptocurrency bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van effecten met xrp (XRP). Garlinghouse zinspeelde vorig jaar jaar al dat Ripple wellicht een initial public offering (IPO) wil houden:

“In de komende 12 maanden zul je IPO’s zien in de crypto- en blockchain-sector. We zullen niet de eerste zijn en we zullen niet de laatste zijn, maar ik verwacht dat we voorop lopen… het is een natuurlijke evolutie voor ons bedrijf.”

De plannen hieromtrent zullen door de rechtszaak hoogstwaarschijnlijk uitgesteld zijn. Of Ripple überhaupt nog beursgang zal maken zal wellicht afhangen van de uitkomst van de rechtszaak. Mocht Ripple deze namelijk verliezen, dan kan dat een behoorlijke klap zijn voor het bedrijf.

De grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase maakte enkele weken geleden beursgang, het bedrijf koos daarbij om voor een directe notering te gaan en geen IPO. De XRP koers steeg in april enorm hard omhoog ondanks de rechtszaak.

Bron: Ripple maakt beursgang zodra rechtszaak voorbij is, zegt CEO grootste aandeelhouder » Crypto Insiders