Intel stopt met de productie van Bitcoin-miningchips

Intel, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld, heeft aangekondigd dat het stopt met de productie van chips die specifiek zijn ontworpen voor Bitcoin-mining. Deze beslissing markeert een belangrijke verandering in de benadering van het bedrijf ten aanzien van de cryptocurrency-sector.

Het besluit van Intel om geen gespecialiseerde Bitcoin-miningchips meer te produceren, kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste is er sprake van toegenomen concurrentie op het gebied van mining hardware, met bedrijven als Bitmain en MicroBT die reeds gevestigde spelers zijn in de markt. Deze bedrijven bieden gespecialiseerde ASIC-miners (Application-Specific Integrated Circuit) aan die efficiënter zijn in het minen van Bitcoin dan de chips die Intel produceert.

Daarnaast speelt de groeiende bezorgdheid over het energieverbruik en de milieu-impact van Bitcoin-mining een rol in de beslissing van Intel. Het bedrijf wil zich mogelijk meer richten op duurzame technologieën en oplossingen die minder belastend zijn voor het milieu.

Intel’s terugtrekking uit de Bitcoin-miningchipmarkt betekent echter niet dat het bedrijf zich volledig van de cryptocurrency-sector afkeert. Intel blijft betrokken bij blockchain-technologie en onderzoekt andere manieren om bij te dragen aan de groei van de sector. Dit kan bijvoorbeeld door zich te richten op de ontwikkeling van hardware en technologieën die de efficiëntie en schaalbaarheid van blockchain-netwerken verbeteren.