eBay overweegt bitcoin (BTC) betalingen te ondersteunen! Ook NFT’s worden onderzocht

De wereldwijde online marktplaats eBay is van plan de crypto-wereld te betreden! In een interview vandaag met het Amerikaanse CNBC laat CEO Jamie Iannone weten onder andere te kijken naar crypto-betalingen en non-fungible tokens (NFT).

eBay is een marktplaats waar iedereen vast wel eens van gehoord heeft. In het eerste kwartaal van dit jaar had het platform maar liefst 187 miljoen actieve kopers. Goed nieuws dus voor de adoptie van crypto dat het bedrijf nu overweegt om de wondere wereld van crypto te betreden.

In een interview vandaag laat Iannone weten dat het bedrijf betalingsopties zoals crypto onderzoekt. Daarnaast wil het de verkoop van NFT’s gaan vergemakkelijken op het platform. Iannone zei onder andere:

“Een van de geweldige dingen van eBay is dat wanneer er een nieuwe trend opduikt, deze gewoon op eBay verschijnt, […] Dat is wat we zien in gebieden als NFT, waarin we kijken hoe we dat beter kunnen verkennen.”

De CEO zei daarnaast dat mensen in principe al NFT’s via het platform kunnen verkopen. Ook zouden mensen regelmatig bitcoin (BTC) aanbieden. Daartegen treedt eBay niet op en het blijft dus gewoon toegestaan. Wel is het dus waarschijnlijk dat het platform de verkoop van NFT’s en het doen van betalingen op het platform met bijvoorbeeld bitcoin wil gaan vergemakkelijken.

De geruchten dat eBay crypto als betaalmiddel gaat accepteren gaan al sinds 2019 rond. Toen was op uitgelekte foto’s van een paar eBay reclameborden te lezen: “Virtuele valuta, het gebeurt op eBay.” Sindsdien bleven grote stappen van eBay in de crypto-wereld echter uit.

Bron: eBay overweegt bitcoin (BTC) betalingen te ondersteunen! Ook NFT's worden onderzocht » Crypto Insiders