Cryptocurrency populariteits index

Enkele weken geleden hebben een kameraad en ik een nieuwe website opgezet om de populariteit van verschillende crypto currencies te kunnen meten. Hiervoor gebruiken we een zelf-ontwikkeld algoritme dat het internet scraped en op basis daarvan aangeeft omtrent welke crypto’s de meeste ‘‘buzz’’ is online. De website heeft als doel gewoon informeren, maar misschien dat dergelijke informatie zelfs handig is om trading strategies op te bouwen.

Het concept en de website staan nog in de kinderschoenen, en daarom staan we open voor alle feedback die we kunnen krijgen. Je vindt de website hier: trenzl.com

Feedback kun je sturen naar cryptos@trenzl.com of hier op het forum zetten

Uit eindelijk is het doel om meerdere populatiteits indexen te maken (dus niet alleen over crypto currencies). Ook hiervoor ontvangen we graag ideeën, dus stuur ons vooral een mailtje!

2 likes

Hi Laurens_Trenzl
wat een geweldig idee. Knap gemaakt!

Wat is jullie onderscheidend vermogen tov bijvoorbeeld:

  1. https://coinstats.app/
  2. https://coincap.io/ of
  3. https://coinmarketcap.com/
1 like

Hi Slickrick,

We verschillen van de door jouw genoemde platformen op basis van welke data we gebruiken. Op coin market cap ligt de focus bijvoorbeeld op market capitalization van de coin. Ons algoritme maakt gebruikt van een groot aantal search engines en kijkt op basis daarvan rond welke coin de meeste online activiteit is. Het gaat dus niet om of de coin veel verhandeld wordt of een hoge market cap heeft, maar of er veel over gepraat wordt online (zover wij weten is er nog geen website die dat doet).

Als je ideeën hebt hoe we de website overzichtelijker kunnen maken, of andere dingen die we kunnen toevoegen, let us know!

1 like

Klinkt goed, ik volg!

1 like