Cardano VS Bitcoin/ETH

In tegenstelling tot BTC en ETH, heeft ADA nauwelijks fees en is de transactiesnelheid ook stukken sneller. Waarom zijn er nog zoveel mensen die geloven in BTC en ETH? De eerste is niet altijd de beste.

Veel mensen zien BTC meer als een ‘store of value’ (zoals goud) dan een betaalmiddel. ETH heeft meer mogelijkheden dan BTC, voornamelijk omdat er op geprogrammeerd kan worden doormiddel van smart contracts. Door deze smart contracts kun je bijv je eigen tokens lanceren op het ETH netwerk. ADA is redelijk vergelijkbaar met ETH. ADA zal later dit jaar ook met smart contracts komen (ik meen augustus). De kans is dan ook zeker aanwezig dat ADA de komende jaren steeds dichterbij ETH zal komen qua market cap.

Onthoud wel dat ETH dit jaar met updates komt om transactiesnelheid en transactiekosten te verbeteren. Deze zijn op het moment voornamelijk zo hoog door alle shit/meme coins op het ETH netwerk (zorgt voor meer drukte en dus ook meer kosten). De vraag is vooral wie er straks na alle updates het beste netwerk heeft.

1 like

Waar ik benieuwd naar ben, misschien een domme vraag…: ADA heeft nu een koers van ongeveer 2,60 euro. Hoe kan het dat mensen een koers van 100 euro onmogelijk achten, terwijl Ethereum een koers heeft van 3.000 euro en ADA misschien qua ontwikkeling veel meer mogelijkheden heeft? Zou je in theorie kunnen zeggen dat ADA ook richting 3.000 euro kan op lange termijn (zoals Ethereum in al die jaren uitgroeide)? Of heeft dit met hoeveelheid coins te maken o.i.d. dat dit niet kan?

Dank alvast!

1 like