Cardano geeft Tanzanianen internetverbinding en digitale ID met nieuwe samenwerking

Cardano (ADA)‘s ontwikkelaar Input Output gaat de samenwerking aan met World Mobile. De twee hebben als voornamelijkste doel om mensen in Tanzania zonder internetverbinding te verbinden met het internet en hen een digitale identiteit te geven.

De aankondiging dat Input Output gaat samenwerken met World Mobile werd gedaan tijdens de Cardano Africa Special die gisteren werd uitgezonden. World Mobile wil Tanzanianen een internetverbinding aanbieden via netwerk nodes die verbonden zijn met de Cardano blockchain.

Via deze nodes, die van groene energiebronnen hun stroom krijgen, krijgen mensen toegang tot het internet en kunnen zij gebruikmaken van online bankdiensten, zorg en educatie middels Atala PRISM, de digitale identiteitoplossing op Cardano.

Het verbinden van kleine dorpjes heeft volgens onderzoeken een groot effect op de economische activiteiten in deze regio’s. World Mobile doet al enkele jaren onderzoek en noemt resultaten als vissers die in twee jaar hun winsten hebben vervijfvoudigd dankzij de toegang tot het internet. Het doel is om tegen het eerste kwartaal van 2022 honderdduizenden klanten te verbinden met het netwerk, en daarbij dus Cardano’s Atala PRISM.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson legt in de aankondiging uit waarom hij denkt dat de samenwerking goed uit zal pakken:

“We zien blockchain als een krachtig instrument voor sociaal welzijn. Via onze digitale ID-oplossing, Atala PRISM, kunnen mensen die voorheen hun identiteit niet konden verifiëren, wat de toegang tot vitale diensten zoals de gezondheidszorg bemoeilijkt en vaak verhindert, dit nu wel doen. Met Atala PRISM kunnen burgers back-ups maken van belangrijke documenten, zoals kwalificaties of eigendomsdocumenten, waardoor terugkerende vluchtelingen hun huizen kunnen terugkrijgen. Uiteindelijk willen we een wereldwijde marktplaats creëren waar iedereen gelijke toegang heeft, ongeacht geografische locatie, cultuur of achtergrond.”

Cardano maakte deze week ook al bekend dat het met Ethiopië gaat samenwerken. Met dezelfde oplossing zullen onder andere studenten in het land een digitala ID kunnen krijgen. Dit zou meer dan 5 miljoen mensen naar het Cardano ecosysteem kunnen brengen.

Bron: Cardano (ADA) geeft Tanzanianen internetverbinding en digitale ID met nieuwe samenwerking » Crypto Insiders