Litecoin

Naast de populaire Bitcoin, zijn er ook meerdere cryptocurrencies waar je in kan investeren. Een daarvan is Litecoin, deze cryptocurrency wordt steeds populairder en heeft een goede visie. Vele mensen investeren al in Litecoin, de cryptocurrency staat momenteel op plaats 6 in de Coin Market Cap.

Wat is Litecoin (LTC)?

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency die in 2011 ter beschikking kwam, deze coin is ontwikkeld door een ex-medewerker van Google, genaamd Charles Lee. De coin staat voor een gedecentraliseerde coin waarmee betaald kan worden in verschillende sectoren. Doordat Litecoin gebouwd is op een open source kunnen andere bedrijven en ontwikkelaars ermee aan de slag.

Het verschil tussen Litecoin en Bitcoin

De cryptovaluta heeft in tegenstelling tot Bitcoin vele goede eigenschappen. Er zijn 84 miljoen Litecoins beschikbaar en Bitcoin heeft er 21 miljoen. Dit zorgt ervoor dat Litecoin in tegenstelling tot Bitcoin een stabielere prijs zal hebben. Om daadwerkelijk te betalen met de cryptovaluta is een stabiele prijs erg belangrijk. Bij de ontwikkeling van de coin is gekeken om de transactie zo snel mogelijk te maken. Naast de snelle transacties rekent de coin ook nog eens lage transactiekosten. Dit alles is mogelijk door de grote blockchain van de coin en de vele ontwikkelingsmogelijkheden.

Transactiekosten en snelheid:
Litecoin: 0,001 LTC | 2,5 min
Bitcoin: 0,005+ BTC | 10+ min
Naast voordelen zijn er ook nadelen: Litecoin wordt steeds populairder en andere cryptocurrencies ook. Hierdoor zal de prijs van Litecoin voor een lange tijd nog onstabiel zijn. Ook is het nog onduidelijk of er daadwerkelijk grootschalig gebruik van gemaakt gaat worden maar dit geldt voor alle cryptocurrencies.

De toekomst van Litecoin

Wie in Litecoin investeert moet inschatten wat er in de toekomst gaat gebeuren. Blijft deze coin in waarde stijgen of zal deze de komende jaren dalen? Een coin zal in waarde stijgen zodra die populairder wordt en zich kan onderscheiden van alle andere coins. Litecoin wilt zich vooral focussen op de zakelijke markt en is dus erg afhankelijk van deze doelgroep.

Het team van Litecoin doet er alles aan om de coin populairder en toegankelijker te maken. Je kan nu via Litepay betalen in verschillende webshops. Uit verschillende bronnen wordt er gezegd dat Litecoin ook gebruikt gaat worden binnen Facebook. Advertenties kunnen zo betaald worden, zodra dit gebeurd zal de waarde uiteraard flink gaan stijgen. Als meerdere bedrijven deze internet-valuta gaan gebruiken heeft dit een positief effect op de prijs.

Litecoins kopen, verkopen en minen

Litecoins kan je op verschillende manieren bemachtigen en verkopen. Voordat je Litecoin gaat kopen, verkopen of minen moet je wel in bezit zijn van een wallet. Deze wallet kan je downloaden vanaf de officiële website of je download een app op je telefoon. Ga naar de Appstore/Playstore en download de Litecoin of Coinbase app. Hieronder volgen verschillende methodes om Litecoins te bemachtigen:

Methode 1:
De meest makkelijke methode is om de cryptocurreny online te kopen op een website. Er zijn verschillende Nederlandse websites waar je dit kan doen. Bij het aanschaffen van de coin zal er gevraagd worden om je wallet adres. Het adres kan je vinden in de gedownloade Litecoin wallet.

Methode 2: 
Als je enige ervaring hebt met het verhandelen van cryptocurrencies en toch op een andere manier aan de coins wil komen dan kan dat. Litecoins kan je namelijk ook bemachtigen door ze te minen. Met minen onderhoud je het netwerk van Litecoin en hiervoor krijg je Litecoins als vergoeding. Om het minen mogelijk te maken moet je in bezit zijn van GPUs of ASICminers. Met deze hardware kan je Litecoins minen. Het gebruik maken van miners vergt wel enige expertise om alles te installeren, het blijft wel een goede optie die op lange termijn winstgevend kan worden.

Litecoins verkopen

Als jouw Litecoin in waarde is gestegen kan je ervoor kiezen om deze te verkopen. Dit kan op verschillende manieren, je kan ervoor kiezen om deze op Nederlandse websites te verkopen. Zodra je dit doet zal het bedrag waarvoor je het hebt verkocht gestort worden op je rekening. Helaas rekenen deze websites hoge transactiekosten en Litecoin wordt meestal niet tegen de huidige waarde verkocht.

Je kan er daarom voor kiezen om een account aan te maken op een internationale handelswebsites. Als je dit wilt doen dan maak je een account aan op de website en je verstuurd je Litecoins naar het wallet adres van je account. Zodra je coins op je account staan kan je deze verkopen naar dollars of Bitcoin. Je bedrag in dollars laat je storten op je rekening.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Plaats een reactie