Hoe koop je cryptocurrencies?

Hoe koop je cryptocurrencies

Je kunt op deze website veel lezen over cryptocurrencies. We begrijp dan ook dat je zelf na gaat denken over het kopen van cryptocurrencies. Dit kan een makkelijke manier zijn om te betalen. Ook kan het een goede investering zijn. Wij gaan je in dit artikel uitleggen hoe je de cryptocurrencies kunt kopen. Beslis je om deze aan te schaffen dan kun je deze al dezelfde dag nog in je bezit hebben. Er zijn slechts enkele stappen die je dient te doorlopen.

Beslis welke cryptocurrency je wilt kopen

Er zijn vele soorten cryptocurrencies en op deze website kun je er over veel al lezen. Wil je cryptocurrencies aanschaffen dan is het belangrijk om te weten welke dit is. Dit zal ook vooral te maken hebben met wat je met de cryptocurrency wilt gaan doen.  Wil je er mee betalen dan ligt het voor de hand dat je een meer bekende cryptocurrency zoals de Bitcoin of Litecoin aan gaat schaffen. Dit zijn digitale munten die bij veel webwinkels worden geaccepteerd. Ook kun je deze makkelijk naar andere personen en bedrijven sturen.

Ben je van plan om te gaan beleggen in cryptocurrencies dan zijn er vele keuzes. Je zou dan ook voor een kleinere munt kunnen kiezen. EOS of Cardano bijvoorbeeld. Dit zijn munten die nu nog klein zijn. Toch moet je maar denken dat de Bitcoin en de Litecoin ook zo zijn begonnen. Om te investeren kies je een munt waar je vertrouwen in hebt. Kijk naar de koers van de afgelopen maanden en naar het nieuws. Schat je dit een beetje goed in dan kun je zo maar een fraaie winst behalen.

Het aankopen van Bitcoins of Litecoins

Wil je bekende cryptocurrency zoals Bitcoins of Litecoins aanschaffen dan zijn er meerdere gerenommeerde bedrijven in Nederland te vinden. Een simpele zoekopdracht op het internet met ‘Bitcoins kopen’ zal je direct de juiste resultaten laten zien. Bij deze bedrijven kun je gewoon met euro’s de Bitcoins aanschaffen. Je kunt dan met veilige betaalmethodes zoals iDeal betalen. Vervolgens zal je een bevestiging krijgen en worden de Bitcoins of Litecoins naar je gestort.

Het aanschaffen van minder bekende cryptocurrencies

Ben je van plan om minder bekende cryptocurrencies aan te schaffen zoals de Cardano dan is het niet mogelijk om dit met euro’s te doen. Dan zal je deze op een exchange moeten kopen. Een exchange is een soort digitale beurs. Daar kun je bijna alle cryptocurrencies kopen die er maar zijn.

Waar je goed rekening mee dient te houden is dat er bij een exchange niet betaald kan worden met euro’s of dollars. Je dient daar cryptocurrencies te wisselen tegen andere cryptocurrencies. Na het aanmaken van een account kun je bekende cryptocurrencies zoals de Bitcoin en de Litecoin in je account storten. Deze kun je dan makkelijk omwisselen voor de kleinere cryptocurrencies. Het is mogelijk om deze in je account te bewaren. Voor je eigen veiligheid willen wij je wel aanraden om deze in een eigen wallet op te slaan. Dit is net even iets veiliger.

Denk om het aanmaken van een goede wallet

Wil je cryptocurrencies aanschaffen dan dien je deze op te slaan in een wallet. Dit kun je vergelijken met een digitale portemonnee. Hou er rekening mee dat je een wallet dient te kiezen die veilig is en die ook geschikt is voor de cryptocurrency die jij aan wilt schaffen. Bekende cryptocurrencies zoals de Bitcoin kunnen in de meeste wallets opgeslagen worden. Kies je voor een minder bekende cryptocurrency dan kan het zijn dat je daar een wallet van de ontwikkelaar van digitale munt voor nodig hebt.

De verschillende soorten wallets om cryptocurrencies in op te slaan

Er zijn verschillende soorten wallets. Zo zijn er softwarematige wallets maar ook hardwarematige. Daarbij zijn er wallets waar je maar één cryptocurrency in op kunt slaan maar ook wallets die meerdere cryptocurrencies kunnen bewaren. Wil je de keuze maken voor een minder bekende wallet lees dan goed de gebruikerservaringen van andere gebruikers.

Wil je de meest makkelijke wallet dan is dit een wallet die de cryptocurrencies bewaard in de cloud. Dit is immers een wallet die je met alle apparaten kunt bereiken. Dit kan met de computer maar ook met de smartphone of de tablet. Het nadeel van de online wallets is dat de ze altijd online zijn. Dit maakt het voor hackers een gewild doelwit. Wel moeten wij hierbij opmerken dat de veiligheid de laatste jaren behoorlijk verbeterd is. Je ziet dan ook bijna geen gevallen meer van gehackte accounts.

Een hardware wallet is de meest veilige keuze

Wil je de meest veilige keuze voor een wallet maken dan is een hardwarematige wallet de beste keuze. Hier dien je wel voor te betalen. Toch is dit maar een eenmalige aanschaf en kun je daarna de cryptocurrencies in de wallet opslaan. De wallets worden geleverd als een externe opslag. Dit kan een USB-stick zijn. Gebruik je deze niet dan koppel je deze los van de computer en dan is deze voor niemand te bereiken. Wil je liever niet meteen een hardwarematige wallet aanschaffen en twijfel je over een online wallet dan is een softwarematige wallet een goed alternatief. Dit is software die je download op de computer. Deze wallet is dan ook alleen te bereiken als je de wallet opent en als deze actief is.

De keuze maken om cryptocurrencies te kopen

Heb je de keuze gemaakt om cryptocurrencies te kopen maar vind je het allemaal lastig dan kun je uiteraard nog veel meer hulp op onze website vinden. Je zou ook een test kunnen doen. Koop dan voor een klein bedrag een cryptocurrency en sla deze op in een wallet. Besluit je dan dat het toch niets voor je is dan kun je op ieder moment beslissen om deze weer te verkopen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Plaats een reactie