Etherium

Ethereum(ETH)

Ethereum (ETH is de afkorting) is net zoals de bitcoin een digitale valuta. Ethereum wordt onder de noemer crypto currency of crypto valuta geplaatst. De crypto valuta is ontstaan in 2009 namelijk met de start en oprichting van de bitcoin. Ondertussen bestaan er al meer dan 700 verschillende crypto currencies.

Wat is crypto currency of crypto valuta?

Door middel van ingewikkelde algoritmes en wiskundige formules is het haast onmogelijk om deze valuta te kraken. Door deze cryptografie heeft elke currency zijn eigen geheime code. Door deze wiskundige formules en natuurlijk door de blockchain die de uitvinder destijds aan dit digitale pareltje heeft gekoppeld, zijn alle transacties als het ware gevalideerd en worden deze opgeslagen in één centrale plaats waar ze niet meer gewist kunnen worden. Daardoor kan men onmogelijk met deze crypto currency frauderen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik of verhandelen van crypto valuta:

 • Iedereen kan ermee werken.
 • Het is eenvoudig om ermee leren om te gaan, alsook te verhandelen.
 • Iedereen kan het aankopen.
 • Er kan niemand worden uitgesloten bij aankoop of verkoop van crypto valuta.
 • Het is van iedereen en daarom ook van niemand.

Blockchain: een woordje uitleg
Een blockchain is vergelijkbaar met een open boekhouding die voor iedereen toegankelijk is. Elke move of transactie kan gecontroleerd worden en wordt opgeslagen op één plaats. Elke transactie kan niet meer gewist worden.

Het woord “Blockchain” komt van de aaneenschakeling van de verschillende onuitwisbare transacties zoals in een ketting. Zowel de transactie zelf, het opslaan van een document of het versturen van een mail wordt in deze blockchain-technologie opgenomen. Van elke transactie wordt er een spoor bijgehouden. Deze blockchain-technologie wordt zowel gebruikt bij de bitcoin als ethereum.

Ethereum: de tweede bekendste crypto valuta na de bitcoin

Ethereum is net zoals de bitcoin één van de bekendste crypto valuta. Ethereum is vergelijkbaar met de bitcoin maar toch nog iets slimmer qua technologie. Ethereum is ook gebaseerd op de blockchaintechnologie.

Het ontstaan van ethereum
ETH of ethereum is ontworpen door de Rus Vitalik Buterin in 2013. Het doel van ethereum was voornamelijk bouwstenen creëren waarop anderen verder kunnen bouwen en zo nieuwe applicaties kunnen ontwikkelen. Ethereum is gecreëerd als één groot software platform. Ethereum heeft een veel flexibeler infrastructuur waarmee allerhande toepassingen gebouwd kunnen worden. ETH kan als bouwstenen fungeren om verdere applicaties en systemen uit te bouwen in een bedrijfsnetwerk. Er is geen groot centraal netwerk nodig bij gebruik van Etherium. Het werkt eerder decentraal.

De betalingsmunt ether
Het betaalmiddel van Ethereum noemt men Ether. Deze munt zijn eigenlijk tokens die gebruikt kunnen worden om apps aan te kopen of verder te bouwen op dit software platform. De applicaties en de inhoud worden lokaal gesynchroniseerd. De wijzigingen worden door meerdere aandeelhouders steeds bevestigd. Dit zorgt ervoor dat er geen verlies van data of manipulatie mogelijk is.

Ether kan worden uitbetaald als men computers beschikbaar stelt die mee helpen rekenen aan het platform. Of men ontvangt ethers als men software ontwikkelt op dat ethereum platform. Zo worden ontwikkelaars van apps uitbetaald in ether als ze mee ontwikkelen aan het ethereum platform. Ontwikkelaars kunnen hun nieuwe applicaties verkopen op dit platform door smart contracts. Door de blockchain-technologie kan ook steeds worden nagegaan of deze smart contracts worden nageleefd en uitgevoerd.

De voordelen van de crypto valuta ethereum

 • De blockchain van ETH is sneller in het valideren van transacties dan bitcoins
 • Deze crypto valuta trekt voornamelijk bedrijven aan die hiermee nieuwe innovaties kunnen impliceren of nieuwe apps kunnen installeren
 • ETH maakt gebruik van een eigen programmeertaal namelijk solidity
 • Het is volledig programmeerbaar als transactiemiddel
 • Experts verwachten een stijging die 12 keer meer waard zal zijn als nu wat het de moeite waard maakt om nu te investeren in crypto valuta.
 • Ethereum maakt gebruik van slimme contracten en kan een derde partij betrekken in een transactie(notaris, advocaat, ontwikkelaar enz….) Door het gebruik van deze slimme contracten is het ook efficiënter en wordt elke transactie sowieso gecontroleerd of alle partijen hun beloftes nakomen

Verhandelen: Inkoop en verkoop van Ethereum

Bij het verhandelen van deze cryptocurrency Ethereum is het belangrijk om op deze volgende factoren te letten:

 • Wat is de potentiële koers op lange termijn?
  (Op deze moment heeft de ETH een grotere relatieve groei dan de bitcoin)
 • Staat deze cryto currency nog aan de top of zakt en neemt een andere crypto valuta over?
 • Wat zijn de ontwikkelingen van deze cryptocurrency naar de toekomst toe?

De Ethereum Wallets
De ETH tokens dienen ook bewaard te worden in een soort van portefeuille. Deze portefeuille of wallet zorgt voor een handig overzicht van de ETH tokens en tonen waar ze in geïnvesteerd worden.
Er zijn een aantal gratis wallets die sterk beveiligd en heel betrouwbaar zijn om de ETH tokens in te bewaren of te verhandelen.

Een voorbeeld van een gratis portefeuille: de Coinbase Ethereum Wallet

 • Deze wallet is handig in gebruik voor beginnende crypto valuta handelaars.
 • Het gebruik van deze wallet is volledig gratis.
 • De coinbase ethereum wallet behoort tot één van de sterkst beveiligde wallets die er op dit moment bestaan.
 • Men kan ethereum aankopen via coinbase.
 • Verhandeling inkoop en verkoop in een voordelige koers is mogelijk via coinbase.
 • Deze wallet is door meerdere netwerken erkend als ethereum wallet.

Wat is het grote verschil tussen bitcoin en ethereum:

 • Het grote verschil tussen beide crypto valuta is dat bitcoin enkel bitcointransacties kan verwerken. Ethereum daarentegen heeft een veel flexibeler infrastructuur en kunnen er allerhande toepassingen mee gebouwd worden. ETH kan als bouwstenen fungeren om verdere applicaties en systemen uit te bouwen in een bedrijfsnetwerk. Er is geen groot centraal netwerk nodig bij gebruik van Ethereum.
 • Bitcoin is een digitale munt. Met Ethereum kan je zelfs een digitale munt ontwikkelen op een softwareplatform
 • Ethereum is eigendom van een Zwitsers bedrijf waar bitcoin een open source is.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde Artikelen

Plaats een reactie